5 червня 2021 року у Льотній академії НАУ відбувся урочистий випуск третьої групи слухачів проєкту «Норвегія-Україна» «Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» і дванадцятої, що випустилася в Льотній академії НАУ у співпраці з Міжнародним фондом соціальної адаптації та Норд університетом (Королівство Норвегія) за період 2014-2021 рр. Учасники АТО/ООС, звільнені військові та члени їхніх родин пройшли професійну перепідготовку на базі Льотної академії Національного авіаційного університету за програмою «Створення стартапу та організація власної справи».

Вперше проєкт вийшов за межі Кропивницького, адже група слухачів була повністю сформована з учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей з міста Олександрії та населених пунктів Олександрійського району.

34 слухача опанували курс «Створення стартапу та відкриття власної справи» та проходили курс психологічної, правової, соціальної адаптації, готували свої бізнес- проєкти.

Заходи з соціальної адаптації (психологічна адаптація, правова адаптація, сприяння у працевлаштуванні або відкритті власної справи) забезпечила Громадська організація «Європейський шлях 4.0». До участі у заході долучилася ціла кагорта однодумців та партнерів проєкту: представники Кіровоградської обласної державної адміністрації та обласної ради, представники Міжнародного фонду соціальної адаптації, представники партнерських організацій, що залучені до виконання проєкту на Кіровоградщині, відділ в Кіровоградській області Міністерства у справах ветеранів війни України, Кіровоградський обласний госпіталь для ветеранів війни, Агенція регіонального розвитку, Центр медико-психологічної реабілітації «КОМПАС», Центр ресоціалізації військових «Коловорот», успішні учасники-випускники минулих груп проєкту.

Випускники отримали три документи: свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка від Льотної академії НАУ, спільний сертифікат університету NORD та українського навчального закладу, спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії та унікальний документ, який видає лише ЛА НАУ – свідоцтво про проходження курсу за програмою « Підготовка зовнішнього пілота (оператора) безпілотного авіаційного комплексу».

«Ви отримали головний стартовий капітал – це знання і впевненість у власних силах, захистили бізнес – проєкти. Ми пишаємося вами і горді, що маємо можливість підтримати тих, хто захистив країну у її найскладніші часи, захистив цілісність і незалежність нашої України! Вітаю вас із закінченням навчання в Льотній академії, новим стартом у вашому житті. Слава Україні!»- привітав із випуском слухачів проєкту «Норвегія-Україна» начальник Льотної академії НАУ Олександр Чумак.

Випуск відбувся у надзвичайно теплій атмосфері, у колі однодумців і друзів, які надалі продовжуватимуть справу підтримки і ресоціалізації наших бійців та їх родин.