Чергова група слухачів з числа військовослужбовців, звільнених у запас, та членів їх сімей розпочала процес перепідготовки на цивільну спеціальність «Менеджмент підприємницької діяльності» на базі Кіровоградської льотної академії НАУ. Фінансується це навчання Міжнародним фондом соціальної адаптації з коштів, виділених на відповідні цілі урядом Норвегії.

У стінах нашого навчального закладу отримали цивільну спеціальність і пройшли процес соціальної адаптації в рамках проекту «Україна - Норвегія» вже 5 груп слухачів, які відповідають вимогам програми. Отже, наші фахівці вже мають досвід роботи зі специфічним контингентом офіцерів запасу і, з огляду на зауваження та побажання своїх дорослих учнів, постійно вдосконалюють практику викладання і навчання.

Групі, яка приступила до перепідготовки, належить стати першопрохідцями за оновленою програмою, що використовує методологію кращих бізнес-шкіл світу в області MBA. Саме такий формат освоєння навичок підприємницької діяльності наполегливо і переконливо підтверджує свою затребуваність і ефективність. Крім навчального процесу, в якому акцент все більше і більше переноситься з теорії на практику, слухачів чекає цілий спектр тренінгів та майстер-класів, які розширюють їх можливості працевлаштування, робота з психологами, зустрічі з успішними випускниками попередніх груп і багато іншого.

Начальник льотної академії д.т.н., професор Сергій Неділько у своєму вітальному слові, зверненому до «новобранців», підкреслив прагнення фахівців КЛА НАУ навчати їх інновацій і самим передовим можливостям. «На сучасному етапі, оточуючий нас світ так динамічно змінюється, що шлях до успіху йде через випередження поточного моменту, через здатність передбачити тенденції завтрашнього дня, - підкреслив Сергій Миколайович. - Ми тут, на базі Кіровоградської льотної академії, формуємо свій кластер з підприємств і організацій, зацікавлених у спільній роботі на високий результат в області передових технологій і інновацій. Потенціал цього кластера зможуть використовувати і слухачі вашої групи для стажувань в процесі перепідготовки та в подальшому, для реалізації своїх стартапів і бізнес-планів ».

Слухачам також розповіли про Норвегію і українсько-норвезьку співпрацю, запросили вступити в громадську організацію «Клуб українсько-норвезького партнерства», про формат подальшої роботи, надали можливість кожному розповісти про себе і свої очікування від участі в проекті. Можна сміливо констатувати, що перший день взаємодії пройшов досить плідно і став хорошим стартом як для тих, хто прийшов вчитися, так і для тих, хто готовий їх вчити. Дана публікація традиційно відкриває цілий цикл інформації, присвяченої буднях і святах чергової групи слухачів проекту «Україна - Норвегія». Сподіваюся, що кожен з наших «новобранців» отримає на курсах все, на що розраховує, а новини про роботу групи і успіхи її учасників будуть численними, яскравими, цікавими і незмінно позитивними.

Керівник центру громадських зв'язків КЛА НАУ О.Кушнір