Вже вдев’яте Льотна академія НАУ завершує навчання групи слухачів за проектом «Україна-Норвегія». Кожна група слухачів особлива і неповторна. Ця запам'яталася душевною та чуттєвою атмосферою. Дякуємо всім, хто долучився до проекту, хто вклав у нього частку своєї душі!

Три місяці тому 34 військових та члени їх сімей були зараховані на навчання до Льотної академії НАУ, щоб відкрити для себе нові можливості кар’єрного росту або започаткування власної справи. Вони опановували «Нові технології підприємницької діяльності», шукали в собі психологічні ресурси, щоб досягти внутрішньої гармонії, повірити в свої сили, на прикладах різних історій успіху, прагнули вибудувати свою стратегію успішного розвитку, знайомилися з проектами та програмами, що підтримують малий бізнес та шукали однодумців і партнерів серед своїх викладачів, тренерів та одногрупників.

Проект організований Міжнародним Фондом Соціальної Адаптації (президент Фонду - В. Рубцов) та партнером з Норвегії - Університетом НОРД за фінансування Міністерства закордонних справ Норвегії ще у 2003 році. У Кропивницький цей проект «прийшов» у 2014 році, де сьогодні реалізується Льотною академією НАУ та громадською організацією "Європейський шлях 4.0".

За п’ять років існування у Кропивницькому у проекту з’явилося чимало друзів: Кіровоградський обласний госпіталь для ветеранів війни та Центр «КОМПАС», 3-й полк спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго та Центр «КОЛОВОРОТ», Кіровоградська агенція регіонального розвитку та Бізнес школа «Wake Up», а також представниця Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Людмила Гуріна. Дякуємо всім, хто щиро прагне змінити життя наших Героїв на краще!

"Вікінги" - так між собою кличуть одне одного слухачі, і за витривалістю, цілеспрямованістю та вмінням долати перешкоди - вони справжні вікінги. Але водночас наші «вікінги» додали бурхливих хвиль потужної життєвостверджувальної енергії! Справжні воїни з вогником в очах та добром у серці і берегині, які незважаючи на біль та негаразди, несуть тепло любові та віру у життя, у майбутнє, у свої сили.

Маючи різноманіття ідей та задумів від соціальних проектів вшанування загиблих, до створення пасіки або розведення сомів, вони у всьому прагнуть досконалості, з’ясування суті кожного питання. Дякуємо вам за довіру, за уважність та майже дитячу допитливість, за щире прагнення "витягти" з викладачів усі знання та змусити їх відшукувати відповіді на всі запитання.

«Вікінги-2019», ми захоплюємося вашою стійкістю, витривалістю та оптимізмом! Впевнені, що ваші плани обов'язково втіляться в життя. Щасливого плавання!

Олена Ковальова