У Кропивницькому курсанти зняли кліп до 70-річчя Льотної академії. Про це Суспільному розповіла керівниця оркестру та авторка сценарію до відео Оксана Стяжкіна. За її словами, у кліпі покажуть життя молоді – від курсанта до майбутнього пілота.

Тривалість відео 5 хвилин. Знімати його почали у травні цього року. "Сюжет кліпу — хлопці починають життя в академії, вони навчаються, літають, грають у нас в оркестрі і найвища точка, коли вони стають пілотами".

Основну частину відео знімали у Кропивницькому на аеродромі льотної академії, в ангарі, біля літака АН-26, який знімався у голлівудському фільмі "Нестримні-3", та біля інших маленьких та середніх літаків. Закінчували зйомки у міжнародному аеропорті "Львів". Там працювали понад 4 години.

"У Львові ми знімали останні 30 секунд відеокліпу. Чому Львів? Тому що за сценарним планом, одні залишаються у малій авіації, інші переходять працювати у велику авіацію. Знімали біля злітно-посадкової смуги та на спецділянках, де видно добре, коли злітає і приземляється літак".

За словами Оксани Стяжкіної, разом з учасниками оркестру до кліпу обрали пісню "Smells like teen spirit" гурту Nirvana. Не запрошували до роботи професійних операторів та монтажерів, тому що хотіли, щоб це був курсантський проєкт. У мережі виклали тізер до відео.

Відеокліп презентують у вересні цього року в обласній філармонії під час святкування 70-річчя льотної академії. 

Джерело: Суспільне Кропивницький

Відео: Універсальні курсанти