24 квітня слухачі проєкту «Норвегія-Україна». Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» з міста Олександрія завітали до Кропивницького для проведення занять у офлайн- форматі. Слухачів розділили на групи. Кожна працювала у трьох напрямках: написання резюме, проведення співбесіди та відпрацювання навиків польоту БПЛА (на тренажері). Завершальним етапом став тренінг «Управління конфліктами».

Родзинкою реалізації проєкту в Льотній академії НАУ є курс «Використання безпілотних авіаційних комплексів у підприємницькій діяльності». Було проведено практичне заняття на тренажерному комплексі академії. Заняття провели керівник Центру БПЛА Юрій Ковальов та інженер з експлуатації безпілотників Володимир Барвінок. Кожен слухач міг політати на квадракоптері не тільки віртуально, але й випробувати себе в реальному часі. До заняття долучився колишній слухач проєкту Oleksandr Wanderer, який поділився досвідом використання квадрокоптера DJI Mavic у повсякденному житті.

Керівник бізне школи академії Світлана Бондарчук провела тренінг з написання резюме. Розглянули, що таке резюме, його види та структуру. Пропрацювали техніку підготовки резюме: акцент та контент, типові помилки, вимоги до оформлення. На занятті кожен слухач склав власне резюме.

З психологинею проєкту Анною Колєвою був проведений тренінг: «Як пройти співбесіду». Розглянули особливості проведення і як самому пройти співбесіду ефективно. На що звертати увагу, коли ми проводимо набір на роботу. Проаналізували анкетування для потенційних співробітників. Цікавим виявилось спостерігати за жестами та поведінкою на співбесіді.

Завершальним етапом насиченого дня став тренінг: «Управління конфліктами», який провів кризовий психолог проєкту Андрієм Фоменко.

Конфлікти – невід’ємна частина нашого життя. Не боятися їх і вміти використовувати – надзвичайно важливі складові софт скілз для ефективного розвитку людини в особистому житті і професійній діяльності. Але розвиток навичок управління конфліктами залежить також від вміння управляти своїми почуттями, усвідомленням позиції в конфлікті, вміння обрати правильну стратегію для досягнення обраної мети. Також, учасники тренінгу ознайомились з его-станами за Еріком Берном і їх значенням для сторін конфлікту, а також спробували визначити свої схильності до вибору позиції в «Трикутнику Карпмана». Окрім того, розібрали кілька дієвих прийомів саморегуляції та фіксації на ресурсному стані під час перебування в конфліктних ситуаціях.