23 березня відзначається Всесвітній метеорологічний день – професійне свято метеорологів усіх країн, які прогнозують ймовірні коливання температур та атмосферного тиску, визначають частоту та кількість опадів, від яких залежить робота багатьох галузей.

Всесвітній день метеорології, заснований Всесвітньою метеорологічною організацію (ВМО) і відзначається з 1961 року. До складу ВМО входить 191 країна, зокрема й Україна, яка представлена Українським Гідрометцентром. Передусім, Всесвітня метеорологічна організація займається питаннями погоди, клімату і води.

В рамках відзначення Всесвітнього дня метеорології в обласному краєзнавчому музеї відбулась тематична зустріч для вихованців ліцею «Сокіл». На захід завітала і кандидат педагогічних наук, доцент кафедри аеронавігації, метеорології та організації повітряного руху Льотної академії Національного авіаційного університету Оксана Коваленко. Вона розповіла про те, у чому полягає щоденна робота метеорологів та чому так важлива ця професія.

Тож на зустрічі вихованці ліцею «Сокіл» дізнались, що повсякденна цілодобова робота метеорологів, гідрологів та синоптиків дозволяє вчасно запобігти різноманітним стихійним явищам.

Щорічно організації гідрометеорологічної служби країни надають близько 300 тисяч прогнозів та попереджень. Дякуємо їм за це і вітаємо з професійним святом!