Традиційно в святковий для світової аерокосмічної спільноти день – Всесвітній день авіації та космонавтики – в Льотній академії НАУ відбулася XXXXII Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених, курсантів і студентів «Авіація та космонавтика: напрями інноваційного розвитку». Зокрема, на базі кафедри конструкції повітряних суден, авіадвигунів та підтримання льотної придатності проходила робота секції «Інноваційні технології в авіоніці, конструюванні та підтриманні льотної придатності повітряних суден».

Молодими вченими – здобувачами вищої освіти, що навчаються за такими освітньо-професійними програмами як «Льотна експлуатація повітряних суден», «Технічне обслуговування та ремонт повітряних суден і авіадвигунів», «Управління повітряним рухом» – було представлено актуальні питання із перспектив розвитку конструкцій та силових установок повітряних суден, їх авіаційного обладнання, а чи не найпопулярнішим трендом було питання електрифікації повітряних суден і перехід на більш екологічні та економічно вигідні авіаційні технології. Окрема частина доповідей була присвячена питанню обґрунтування актуальності розробки членами науково-дискусійного гуртка «ТОРНАДО» БПЛА літакового типу для орнітологічного забезпечення польотів.

Робота секції пройшла в дружній і невимушеній атмосфері, молоді вчені та їх наукові керівники активно дискутували на представлені теми та обмінювалися тими чи іншими думками щодо невирішених чи спірних питань. Загалом, наші молоді вчені продемонстрували високий рівень володіння знань за обраними тематиками і загальний інтелектуальний рівень, що не може тішити, адже вони є успішним майбутнім авіаційної галузі України!