25 січня в Льотній академії був проведений інформаційно-просвітницький захід, присвячений донорству крові. Організації та проведенню заходу посприяв директор Бізнес-школи ЛА НАУ Віталій БАРАНОВ, к.е.н., доцент.

Хто може бути донором крові? Які є основні протипоказання? Як підготуватися до донації? Скільки крові можна здати за один раз? Де здавати кров? Чому важливе регулярне донорство крові (хоча б двічі на рік)? Який інтервал між донаціями?

На ці та інші питання надали відповіді фахівці Кіровоградської обласної станції переливання крові Роман СОБОЛЬ (завідувач відділу заготівлі крові, її компонентів та карантинізації донорської плазми, лікар-трансфузіолог) та Вадим ЧЕРНИШОВ (завідувач відділу комплектування донорських кадрів, лікар-терапевт).

Участь у заході взяли:
Анатолій ЗАЛЕВСЬКИЙ, в.о. заступника директора академії з навчальної, науково-методичної та виховної роботи, к. т. наук, доцент;
Тетяна МАРТИНЕНКО, помічниця директора ЛА НАУ із зв’язків з громадськістю;
Віталій БАРАНОВ, директор Бізнес-школи ЛА НАУ, к.е.н., доцент;
Ігор МИХАЙЛИЧЕНКО, начальник відділу з оргстройової, виховної та психологічної роботи ЛА НАУ, к.п.н, доцент;
Марія ПИСЬМЕННА, декан факультету авіаційного менеджменту, д.е.н., професор;
науково-педагогічні працівники ЛА НАУ та здобувачі вищої освіти факультету льотної експлуатації та факультету авіаційного менеджменту.

За всіх часів донорство крові вважалося шляхетною та почесною місією. Проте з початку повномасштабної війни росії проти України необхідність у крові та її компонентах значно зросла. В реаліях сьогоднішньої війни ми, українці в тилу, повинні робити все від нас залежне, аби зберегти життя кожному бійцю. Варто не забувати й про цивільних, які стають жертвами ракетних та артилерійських ударів – їм необхідна донорська кров.

Діймо злагоджено,
Віримо в Україну, в ЗСУ і в кожного, хто на своєму місці наближає нашу Перемогу!
Слава Україні!

За інформацією голови Волонтерського Авіаційного ХАБу
к.і.н., доцента Ірини РОМАНЬКО