Аліна Красночуб прийшла на інтерв’ю одразу після захисту дипломного проєкту. Вона завершила навчання за програмою «Організаційне забезпечення та управління авіаційним виробництвом» і задоволена тим, що вже має роботу за фахом.

Кор: Що обумовило Ваш вибір отримати авіаційну спеціальність?

Аліна: Я з дитинства хотіла бути стюардесою і коли почала цікавитись, виявилось, що навчання на бортпровідника – це не вища освіта. Звичайно ж, для цього треба мати вищу освіту, треба відповідати певним вимогам і пройти курси. Тоді я вирішила для себе, що все ж таки хочу мати авіаційну освіту, але не вузьку направленість. А в моїй спеціальності поєднується і менеджмент і авіація.

Кор: Пам’ятаєте, як вступали до вишу?

Аліна: Я закінчила школу у 2016 році. Склала ЗНО та подала документи у Льотну академію і Криворізький авіаційний коледж, адже переживала, що можу не вступити до академії. Але мені пощастило, і я стала курсанткою академії на бюджетній формі навчання.

Кор: Що запам’яталося із студентського життя найбільше?

Аліна: Якщо говорити про навчання, то запам’яталися пари Андрія Олексійовича Сагуна. Він завжди наводив чимало кейсів, ми розбирали реальні випадки, з якими можемо стикнутися у робочій практиці. Я завжди буду вдячна Олені Миколаївні Саркісовій, і за високу якість викладання, і за турботу та підтримку, яку вона проявляла до нас як куратор. Ніколи не забуду, як я вчила та складала екзамен з «Електротехніки». Ірина Леонідівна Смирнова була дуже сувора, але справедлива. А якщо загалом про студентське життя – гуртожиток, то окрема тема для веселих спогадів… В академії я зустріла двох найкращих подруг. Одна зараз в Польщі, інша – в Києві, але ми продовжуємо спілкуватися. Пам’ятаю наші ранкові маршування на першому курсі, танцювальну студію «Ромашка», участь у КВК…

Кор: Тепер навчання позаду. Для Вас вже розпочалися робочі будні?

Аліна: Після випуску з бакалаврату я почала шукати роботу. Спочатку не виходило знайти роботу за спеціальністю. Я влаштувалася у call-центр «Нової пошти». Потім за сімейними обставинами переїхала в Київ і працювала там адміністратором у спортивному клубі, але не полишала надій знайти роботу за спеціальністю. Мені пощастило у жовтні. Я спробувала піти на співбесіду, щоб влаштуватися на посаду фахівця чартерного відділу туроператоруTUI. І мене взяли на випробувальний термін. А кілька днів тому повідомили, що я його успішно пройшла. До речі, мій начальник теж випускник академії.

Кор: Чого хочете досягти?

Аліна: Хочу продовжити розвиток в цій сфері. Теоретичні знання – це добре, а тепер треба набиратися досвіду. Коли в реальності ти застосовуєш на практиці знання, які отримував під час навчання – це дуже цікаво. Для мене важливо зараз закріпитись на новому робочому місці, а потім рухатись тільки вперед.

Кор: Як Вам живеться у Києві?

Аліна: Я сама родом із м. Жовті Води, навчалася у Кропивницькому. Тож до київської багатолюдної метушливості довелося звикати. Спочатку мене дратували натовпи людей. Тепер не розумію, як може бути по-іншому.

Кор: Які Ваші найважливіші досягнення у 2021 році?

Аліна: По-перше, я переборола свій страх переїзду до Києва. По-друге, знов повірила у свої сили. Змогла працевлаштуватися за фахом.

Кор: Які плани на 2022-й?

Аліна: Я всього кілька днів тому отримала підтвердження, що мене прийняли на постійне місце роботи. Тому ще під враженням. Мені хочеться довести і собі, і керівництву, що я не дарма навчалася, удосконалювалася. Можу бути корисною на своєму робочому місці і маю потенціал для розвитку. Для цього у мене є все – знання, бажання, підтримка близьких людей.

Кор: Які поради з власного досвіду можете дати теперішнім курсантам?

Аліна: Я б побажала більше уваги приділяти практиці. Слухайте і цінуйте практичні поради, якими діляться викладачі. Маєте можливість, практикуйте уже під час навчання. Це безцінний досвід. Не варто гнатися за п’ятірками, головне розуміти, для чого вам всі ці знання у професії!

Спілкувалась Олена Ковальова