8 лютого 2023 року відбулась Конференція трудового колективу Льотної академії НАУ. Питання, які було розглянуто під час конференції, стосувалися звітування в.о. начальника Льотної академії НАУ за 2022 рік, внесення змін і доповнень до Колективного договору Льотної академії та до Положення про Льотну академію НАУ.

За результатами роботи Конференції були прийняті рішення щодо схвалення Звіту про діяльність академії у 2022році. Також учасники Конференції погодили зміни до Положення про Льотну академію НАУ, які попередньо були підтримані Вченою радою академії.

Також учасники конференції пакетно затвердили усі зміни до Колективного договору Льотної академії, що були напрацьовані робочою групою, створеною Наказом начальника академії №6 від 12.01.23 «Про внесення змін та доповнень до Колективного договору Льотної академії НАУ» (напрацювання робочої групи представлені у попередніх публікаціях на сайті академії).

До участі у Конференції долучився перший проректор Національного авіаційного університету Олексій Михальченко, який окреслив шляхи спільного розвитку НАУ та Льотної академії НАУ у різних напрямах. Зокрема, розповів про можливості, які відкриваються для викладачів та здобувачів освіти академії завдяки співпраці НАУ з Токійським столичним університетом та Японською авіаційною академією. Йдеться як про програми академічної мобільності для студентів та викладачів (у випадку з Токійським столичним університетом), так і про питання підготовки кваліфікованих пілотів у період серйозних викликів для України (у співпраці з Японською авіаційною академією). Результатом нещодавньої зустрічі керівництва НАУ з керівництвом японського авіаційного закладу освіти стала домовленість про відкриття міжнародного центру професійної підготовки пілотів. Таке співробітництво допоможе продовжувати навчання та розширить можливості для українських студентів в умовах воєнного стану та «закритого неба» в Україні.

Також Олексій Анатолійович запевнив колектив академії у повній підтримці з боку Національного авіаційного університету щодо звернень до МОНУ про збереження бюджетного фінансування академії, наскільки це можливо в сучасних реаліях.

Додаток: зміни до Положення академії