Щороку, в грудні місяці, ми проводимо Тиждень права, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Права людини — це невід’ємні права, якими володіє кожна людина. Вони існують для нас. Без прав людини ми не можемо розкрити весь свій потенціал. Права необхідні для захисту і збереження кожного людського роду, для забезпечення того, щоб кожна особа могли вести життя, достойне людини.

Цього року, на Тижні права, здобувачі вищої освіти спеціальності 081 «Право», Льотної академії Національного авіаційного університету взяли участь в двох круглих столах, зокрема в Центральноукраїнському інституті ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональної Академії управління персоналом», де на зустрічі обговорювалась загальна тема «ДЕКЛАРАЦІЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: ІСТОРІЯ, ТЕОРІЯ, СУЧАСНІСТЬ» та в Донецькому державному університеті внутрішніх справ з темою «МОЛОДЬ ЗА ПРАВА ЛЮДИНИ».

В ході дискусії експерти, адвокати, викладачі, здобувачі вищої освіти ділилися своїми думками про сучасні виклики та досягнення у сфері прав людини, які стосуються забезпечення прав людини в умовах воєнної агресії, дотримання прав полонених та депортованих осіб, запобігання дискримінації, попередження корупційних діянь, та багато інших питань.

В підсумок проведених зустрічей, всі учасники дійшли висновку, що правові механізми захисту ефективно функціонують лише тоді, коли ми відповідально користуємося ними. Саме тому ми маємо не лише поважати права інших осіб у повсякденному житті, але й пильно стежити за їхнім дотриманням. Адже основні права і свободи людини становлять підвалини справедливості, миру і безпеки всього світового співтовариства, а тому мають всесвітнє значення.

Кафедра права та соціально-гуманітарних дисциплін
Льотної академії НАУ